Getrainde hersenen verwerken emoties anders!

emo.png

Het ‘reguleren’ of het ‘onder controle houden’ van je emoties.

De methodiek die we aanraden is: Meditatie!

Mediatie verzacht de emoties.

Elke dag een paar minuten in de stilte gaan, in de leegte gaan is al voldoende én zeer gunstig.

Indien je de methodiek al een beetje onder de knie hebt dan breng je daarmee je innerlijke gedachten in rust, de zorgen, het innerlijke verwijt, zelfverwijt…

Als meditatie je momenteel niets zegt dan kan dit wel het moment zijn om ermee te starten! En het is eenvoudiger dan je denkt. Via de knop “Lees meer…” enkele trucjes en oefeningen die snel resultaat leveren!

Enkele trucjes om je meditatietechniek te verscherpen:
Breng 5 wonderen uit je leven in je gedachten tijdens de meditatie. Gericht denken is namelijk eenvoudiger dan het ‘leegmaken’ van je gedachten. Benoem deze wonderen in je gedachten: Wonder 1 is…, wonder 2 is…, wonder 3 is… , wonder 4 is…, wonder 5 is…. Je kan merken dat het benoemen, en het concentreren op deze gedachten, je optimistischer en veerkrachtiger maakt!
– Breng je aandacht naar het vertragen van je hartslag en het verlagen van je bloeddruk
– Gedurende de dag breng je op een bewust moment je aandacht naar het vertragen van je spreken
Benoem je emotie in een pakket. Bijvoorbeeld bij woede maak je een pakket woede. Benoem dit pakket, analyseer dit, en plaats dit in gedachten buiten je lichaam. Dit doe je met allerlei emoties: woede, frustratie, verdriet, angst, ….

Enkele oefeningen die je overdag kan doen en eveneens je meditatie-techniek ten goede komen:
Bewust fruit kopen! Niet snel kiezen, maar waarnemen, selectief zijn, en bewust kiezen van fruit! Terwijl je fruit koopt ga je je ontspannen, trager ademen, bloeddruk verlagen, en je waarnemen gaat versterken! Resultaat zal een ander fruit zijn dan je ‘snel’ had gekocht!
Medeleven uiten naar mensen! De impact hiervan reikt verder dan je denkt en werkt via het hormoon, oxytocine, wat bij anderen een veilig gevoel en troost activeert. 
Concentratie verhogen, door kalm te zijn en bewust te zijn met dat wat je aandacht vraagt op dat moment. Dit creëert ruimte in je hoofd!

Doel: Getrainde hersenen verwerken emoties anders! … en dat is een feit!