Bedwingen van verslavingsgedrag!

spiraal.pngVerslavingen ontstaan wanneer u niet meer kan voldoen aan jarenlange verwachtingen dewelke dwangmatig aan u worden opgelegd, door maatschappij, omstandigheden en vanuit individuele macht.

Bij gebrek aan noodzakelijke veruiterlijking, zoals communicatie over deze dwangmatige omstandigheden, ontstaat een verinnerlijking wat tot verslavingen kan leiden. Begrijp dat communicatie bij verslaving niet enkel het veruiterlijken van het woord hierover betekent, communicatie dient te gebeuren in contact met een persoonlijkheid dewelke in liefde met u is. Wanneer deze met geconcentreerde aandacht het luisteren kan weerspiegelen werkt dit als een medicijn naar dit verslavingsgedrag.

Het belang van luisteren…

Luisteren, het u eigen maken van bewust luisteren is een groot geschenk aan uzelf en anderen. Luisteren is een eigenschap dewelke in onmiddellijk contact tot verslavingsgedrag een doorgang vindt.  Zij dewelke in verslavingsgedrag gewikkeld zitten zijn geblokkeerd in emotie alsook dragen de onmiddellijke nood informatie te veruiterlijken, ook al lijkt dit niet zo. Het met aandacht luisteren, geconcentreerd zijn, laat toe dat diegene dewelke het kwellende verhaal kan los laten gedragen wordt naar vrede, vrijheid en ruimte.

De nood te veruiterlijken door communicatie en ademhaling is uw enige optie bij aanvang naar verslavingsgedrag.

Hoe kan je dit aanpakken en wat geeft dit als gevolg? De volledige tekst over dit thema is bij ons te bekomen. Of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.