Koudwatertherapie

Verdiep u in een bad van waardering!

Tijdens onze Golden Weekends en onze Premium Weekends heb je de mogelijkheid om -naar eigen wens- ‘s ochtends een begeleiding te krijgen in koudwatertherapie.

Wat zijn de voordelen van een ijsbad en waarom zou u een ijsbad moeten nemen?

Koudwatertherapie daagt u uit om buiten uw comfortzone te treden en angsten te overwinnen. Wanneer u het koude water trotseert, vinden er chemische reacties plaats in uw lichaam en worden diverse processen in gang gezet. Dit resulteert in de vele voordelen die koudwatertherapie biedt.

Het is een krachtig hulpmiddel om uw mentale weerbaarheid te vergroten en uw emotionele veerkracht te versterken. U ontwikkelt een diepe innerlijke kracht en een gevoel van vastberadenheid dat u door elke situatie heen zal leiden.

Het doorstaan van de uitdagingen van koudwatertherapie vereist moed, doorzettingsvermogen en zelfdiscipline. Deze eigenschappen zullen zich uitbreiden naar andere aspecten van uw leven en u helpen om obstakels te overwinnen dewelke u eerder als onmogelijk beschouwde.

‘’Embrace the cold, unleash your power’’

Koudwatertherapie houdt dus in dat u uw lichaam blootstelt aan koud water gedurende een bepaalde periode. Hoewel dit misschien ontmoedigend klinkt en buiten uw comfortzone ligt, zijn de positieve effecten op uw lichaam en geest zo bijzonder dat u dit niet wil missen.

Uw voordelen:

 • Beter spierherstel
  IJsbaden spelen een rol bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van het herstelproces. Door uzelf bloot te stellen aan koud water, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en kunnen afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd, wat het herstel versnelt.
 • Meer energie
  De koude sensatie activeert uw sympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de vecht-of-vluchtreactie. Hierdoor wordt adrenaline vrijgegeven, wat u alertheid en energie verhoogt. Het voelt als een natuurlijke opkikker, die u helpt vermoeidheid te bestrijden en uw dag met volle energie te beginnen.
 • Verlichting van stress
  Wanneer u uzelf blootstelt aan koud water, stimuleert dit de natuurlijke reactie van uw lichaam op stress, wat resulteert in een afname van het stresshormoon cortisol. Tegelijkertijd bevordert koud water de vrijlating van endorfines, beter bekend als de ‘gelukshormonen’, die het gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen. Dit zorgt ervoor dat u minder stress ervaart.
 • Boost het immuunsysteem
  Door uzelf bloot te stellen aan koud water, stimuleert u de productie van witte bloedcellen en verhoogt u de activiteit van uw immuunsysteem. Dit resulteert in een verbeterde weerstand en een verhoogde afweer tegen ziekteverwekkers. Koud water fungeert als een natuurlijke boost voor uw immuunsysteem en helpt u gezond te blijven, zelfs in uitdagende omstandigheden.
 • Vetverbranding
  Koudwatertherapie kan de aanmaak van bruin vet stimuleren. Bruin vet is een speciaal soort vetweefsel dat helpt bij het verbranden van calorieën om warmte te genereren. Door regelmatig koud water toe te passen, kan u de activiteit van bruin vet verhogen en daarmee uw vetverbranding stimuleren.
 • Verlichting van pijn
  Koud water heeft een krachtig effect op het verlichten van pijn. Bij blootstelling aan koud water wordt noradrenaline vrijgegeven, een neurotransmitter die pijn dempt en ontstekingen vermindert. Deze neurotransmitter kan helpen bij het verlichten van (chronische) pijn.
 • Verbeterde stemming
  Koud water heeft invloed op de vrijlating van dopamine, een neurotransmitter die geassocieerd wordt met beloning en plezier. Door uzelf bloot te stellen aan koud water, stimuleert u de afgifte van dopamine, wat leidt tot een positieve verandering in uw stemming. Ervaar de revitaliserende invloed van koud water en breng uw humeur naar nieuwe hoogten! 
 • Mentale weerbaarheid
  Koud water heeft de kracht om niet alleen uw fysieke lichaam te transformeren, maar ook uw mentale veerkracht te versterken. Door uzelf bloot te stellen aan koud water, ontwikkelt u doorzettingsvermogen en discipline, wat uw mentale weerbaarheid verbetert.