Wat is dat nu?

Worstelend met de ‘normaalheid’ van het bestaan ontmoette ik plots een vrouw, die de mijne niet was, een onbegrijpelijke aantrekking, het ‘klikte’ in het praten, in het fysieke, in het gevoel, in het ‘gewoon zijn’.

Worstelend in een sterk Intuitief aantrekken, verwarrend in een sterk rationeel afstoten.

O ironie, ik zou nooit doen wat ik als voorbeeld in mijn jeugd had gekregen en toch betrad ik hetzelfde pad!

De stuwing tot elkaar was onweerstaanbaar groot …
“ … misschien als we 50 zijn en ditzelfde nog voelen, dan gaan we samen verder, …
” … of misschien al als we 35 zijn, of … ”

(vervolg op het artikel “Is dat het nu?“)

De ontmoeting.
Worstelend met de ‘normaalheid’ van het bestaan ontmoette ik plots een vrouw, die de mijne niet was, een onbegrijpelijke aantrekking, het ‘klikte’ in het praten, in het fysieke, in het gevoel, in het ‘gewoon zijn’.

Worstelend in een sterk Intuitief aantrekken, verwarrend in een sterk rationeel afstoten.

O ironie, ik zou nooit doen wat ik als voorbeeld in mijn jeugd had gekregen en toch betrad ik hetzelfde pad!

De stuwing tot elkaar was onweerstaanbaar groot …
“ … misschien als we 50 zijn en ditzelfde nog voelen, dan gaan we samen verder, …
” … of misschien al als we 35 zijn, of … ”

en plots kwam alles in het openbaar.
Even later woonden we samen.

De éénheid was onstuitbaar. Alles achterlaten, met niets starten …

Samen dienden we emotioneel te herstellen. We ontdekten en beleefden de gehele ‘Wondere Wereld’ uit het TV-programma van Ingeborg; emotioneel energiewerk, rebirthing, yoga, …
Rationeel bleef ik echter met verwarring, met vele vragen, het ‘hoe’ en het ‘waarom’ van dit alles.
Tot op een nacht mijn geliefde plots tekst en uitleg kreeg (toen nog in het Engels!) via haar trance-mediumschap. We wisten totaal niet wat dit fenomeen was, echter de inhoud die in verschillende boodschappen tot ons kwam beantwoordde al mijn vragen over mijn én ons verleden.

In dankbaarheid on(t)dekten we steeds meer. Vele nieuwe vragen, vele nieuwe antwoorden. Dit was de eerste stap naar haar bewust mediumschap.

Mijn rationele opvoeding en scholing probeerden dit fenomeen te plaatsen, te verklaren. Ik ging op zoek via leringen en lezingen. Het zweverige was niet aan mij besteed. Bestaande feiten en logica zocht ik, en heb ik uiteindelijk gevonden. Vervolgens door het zelf geven van lezingen en cursussen komt de eigen verdieping. Een bewuste wereld achter de maatschappelijke wereld is toegankelijk geworden. Een wereld van verschil… en toch ook weer niet. Zo’n mooie evolutie, zo logisch…

“Dat is het!”

Jozef