Woede, een natuurlijke emotie

Woede is een natuurlijke emotie. Het is heel natuurlijk om zo nu en dan eens woedend te zijn. Het is ook heel goed, dat wil zeggen, het werkt als je een leven wilt dat in harmonie wordt geleefd.

Dit is een stukje tekst gebaseerd op een onderwerp uit het boek “De Nieuwe Openbaringen” van “Neale Donald Walsch” (iBooks-link)

Woede is een natuurlijke emotie. Het is heel natuurlijk om zo nu en dan eens woedend te zijn. Het is ook heel goed. Dat wil zeggen, het werkt als je een leven wilt dat in harmonie wordt geleefd.

Het probleem is dat veel mensen geen vreedzame en liefde volle manier kennen om hun woede uit te drukken.

Met liefde uitgedrukt is woede de ontlading van disharmonie, niet de schepper ervan.

Dit is alles wat woede ooit bedoeld was te zijn. Het is in ons systeem ingebouwd. Het maakt deel uit van het mens-zijn. Het is een decompressieklep die de negatieve energie vrijlaat.

Het is niet het vrijlaten van negatieve energie, maar het onvermogen om negatieve energie vrij te laten, dat ons in de problemen brengt.

Het is niet de expressie van woede, maar de manier waarop deze woede uitgedrukt wordt, die ons zorgen dient te baren.

Er zijn talrijke manieren om woede vrij te laten waarbij helemaal geen geweld komt te kijken, fysiek niet en ook mondeling niet. Het is een teken van volwassenheid als we geleerd hebben om woede op deze manier te ontladen. Het kan via meditatie, of het maken van nieuwe keuzes over hoe we onze woede kunnen uiten gebaseerd op nieuwe beslissingen van wie we zijn. Er bestaan zelfs cursussen woedemanagement..

Het belangrijkste is dat we begrijpen dat woede geen negatieve emotie is maar een genezende emotie. Woede ontlaadt negatieve energie. Dat maakt het een positieve energie, want het helpt ons van iets ongewenst af, en zorgt er tegelijk voor dat we in harmonie kunnen leven.

SO Connected Coaching biedt enkele hulpmiddelen om je woede te kanaliseren.